Keresés ebben a blogban

2010. július 25., vasárnap

A füvesítés nagy odafigyelést igényel. Fontos, hogy mikor van elszórva a mag, milyen mag van használva, milyen a talaj szerkezete, tápanyagtartalma. Sok-sok tényezőnek kell megfelelni.

A legalkalmasabb időpont tavasz eleje, vagy kora ősz, fagy előtt.
Mielőtt bármihez is hozzákezdünk először a talajt elő kell készíteni , gyomtalanítani kell. A gyomirtás után kb. 10-14 nap múlva lehet kiszedni az elhalt gyomokat, kavicsokat, rögöket. Ezek után jöhet a felásás , mely után a talajt 2-3 hétig pihentetni kell, hogy a talaj összeálljon, kialakuljon majdnem végeleges formája. A felásást követi a trágyázás . Ezt lehet mesterséges vagy otthoni (komposzt) segítségével megoldani. Aztán jöhet a fűmag . Manapság annyi fajta fűmag közül lehet választani, hogy alig lehet eldönteni melyik a legjobb. A lényeg, hogy minőségi fűmag legyen. Nem szabad sűrűn szórni, mert nem lesz szép pázsit. Ha elszórtuk a fűmagot, akkor utána meg kell hengerelni a földet, hogy kb. fél cm mélyre kerüljenek a magok. Nem szabad elfeledkezni a locsolásról sem. Míg ki nem nő, addig mindenféleképpen sűrűbb időközönként kell öntözni.


Gyepápolás lépései:

  • Nyírás
  • Trágyázás
  • Öntözés
  • Szellőztetés
  • Gyomirtás

1 megjegyzés:

  1. Kedves Krisztina!

    Nyomatékosan kérem, hogy az oldalamról eltávolított tartalmakat azonnali hatállyal törölje a blogjából!
    Ellenkező esetben jogi útra terelem a kérdést!
    http://kertimunka.blogspot.com/p/kerti-teendok.html = http://www.palkovitskert.hu/teendok-a-kertben.html
    http://kertimunka.blogspot.com/p/novenyek-kivalasztasa.html = http://www.palkovitskert.hu/kerttervezes-jotanacsok-kertepites.html

    Palkovits Márk. tulajdonos
    www.palkovitskert.hu

    VálaszTörlés